WEVOS secretariaat

 
Beheerder
Het WEVOS secretariaat wordt beheerd door:


Katie Vandenbroucke - 2* Instructeur - NAUTIC - IZEGEM (W13)
KATIE VANDENBROUCKE
Elf Julistraat 9, 8870 Izegem
katie.vandenbroucke@telenet.be
0483/750025

Bankgegevens
Rekening: 738-0088980-53   IBAN: BE53 7380 0889 8053   BIC: KREDBEBB

 
Voorwoord van de Voorzitter

Een bijzondere opleiding

 

Duiken en duiksport is een zeer populaire vrijetijdsbesteding geworden. Deze sport op een veilige en verantwoorde manier beoefenen is een gegeven die tot nadenken stemt. Men begeeft zich namelijk in een milieu dat enigszins vreemd is voor de mens, een milieu waar andere natuurwetten van toepassing zijn, een milieu waar men uiteraard een fabelachtige schoonheid ontdekt, waar men in alle rust kan vertoeven maar ook een milieu waar men blootgesteld is aan talrijke gevaren.

Het duiken vergt daarom een bijzondere opleiding, die weliswaar open is voor jong en oud, maar die volledig alle aspecten moet benaderen die in verband staan met een verblijf onder water. Een dergelijke opleiding vergt een degelijk opgeleid kader, vergt controle en permanente bijscholing. WEVOS, de West-Vlaamse vereniging voor onderwatersport, stelt u in deze website een aantal duikscholen voor waar men degelijke opleidingen 'duiker' kan genieten.

WEVOS staat garant voor de kwaliteit van de opleidingen en de continue bijscholing van de instructeurs en bestuursleden die in deze scholen actief zijn. WEVOS controleert of de werking van deze scholen overeenkomt met de regionale (NELOS), nationale (BEFOS) en internationale (CMAS) richtlijnen inzake de duiksport en kan u bijgevolg alle duikscholen die door WEVOS erkend zijn van harte aanbevelen voor een opleiding die u toegang verleent tot de wondere onderwaterwereld.

Kurt Lommens
Voorzitter WEVOS