Nood aan een babbel?

 
Ongetwijfeld heb je het meegemaakt:
• Een duik waarin je jezelf tegenkomt, die blijft “plakken” en waar nog regelmatig de herinneringen terug naar boven borrelen.
• Een duik waarbij je achteraf een incident ziet gebeuren in een ander buddypaar en je daarna jezelf afvraagt of je niets meer of beter had kunnen doen
• Een duik met een incident bij jezelf of je buddy
Tot zover geen probleem, je verwerkt het, je praat met je buddy’s, (soms wat veel) maar het leven gaat voort.
Soms echter blijven de dingen “plakken”: je droomt ervan, je begint jezelf serieuze verwijten te maken, slapen is niet meer normaal, je wil niet meer gaan duiken, hebt angsten, je begint korzelig te reageren naar je familie/vrienden toe, je trekt je terug, komt niet naar meer naar de club, …..
In het kort: het beïnvloedt je leven meer dan je zou willen:
Dat is het moment dat een gesprek met een duiker die onafhankelijk en neutraal is, die luistert en herkent wat de normale reacties zijn in een abnormale situatie, je verder kan helpen.
Soms zijn zo’n mensen in je onmiddellijke omgeving aanwezig: de toffe instructeur die ineens gevoelig uit de hoek komt, een vriend die kan luisteren zonder te oordelen.
Weet dat er ook een Mental Coaching Team bestaat. Deze bestaat uit een groep mental coaches die geoefend zijn om op een rustige neutrale manier naar jouw verhaal te luisteren. Het Mental coaching team valt onder de geneeskundige commissie van NELOS.
In alle discretie staan ze je bij, luisteren naar je ervaring, geven je raad en luisteren, zonder een link te leggen naar de juridische commissie, brevettencomité, bureau duikonderricht, … .
Zij geven de eerste emotionele ondersteuning. En dit naar alle betrokkenen van een gebeurtenis met impact; zowel voor de duikers zelf als de “omstaanders”: familie, clubleden, toevallige aanwezigen,…
Na een eenvoudig telefoontje op +32 493 19 25 56, of een mail naar Mental.coaching@nelos.be wordt je in contact gebracht met één coach die je alleen, of samen met andere coaches, verder zal begeleiden.